Et bulrende billedorgie.

5.0
Som inkarneret filmnørd ved jeg tit et helt år før premieren, hvis ikke mere, på film alt muligt om undertegnede og "Domino" var en film jeg længe havde glædet mig til at se, og mine forventninger blev ganske enkelt indfriet.

Domino Harvey var en millionøse, topmodel og dusørjæger og oven i det har hun kendte forældre. Det i sig selv er interessant og giver en god historie, at det hele så er virkeligt er jo bare skide spændende og gjorde, for mit vedkommende, filmen mere interessant at se. Jeg ved godt at hele filmen selvfølgelig ikke er helt igennem autentisk, men Domino Harvey herself var en del i projektet, og samarbejdede med Tony Scott igennem mange år så noget realisme må der da være i filmen.

Tony Scott er en vældig interessant instruktør, og ligger stilmæssigt kilometer langt væk fra sin kendte bror Ridley Scott. Utallige hurtige klip, effekter og vilde kamera-føringer præger filmen hele vejen igennem, og det glæder både filmen og historien. Historien er rå, brutal og actionfyldt og Domino's psyke var forvirrende, uforståelig og uforklarlig og ganske enkelt psykotisk... Præcis derfor skal filmen også se ud som den gør. At det så tilmed ser fedt ud er jo bare en bonus vi som publikum, eller dem der ikke er snæversynede og bundet til de tit kedelige traditioner, kan nyde i fulde drag.

Selvom Keira Knightly ser underskøn ud passer hun fint ind i rollen som den drengede Domino, og leverer en god præstation som den utraditionelle brutale og handlekraftige heltinde, at hun også er fænomenal i den kommende "Pride and Prejudice" er en hel anden sag. Mickey Rourke og Edgar Ramirez er også ganske strålende og bakker Knightly godt op, både skuespillermæssigt og i selve filmen, som hendes hårdkogte kollegaer. Personligt fandt jeg også Brian Austin Green og Ian Ziering overbevisende, for allerførste gang i deres "karriere", men nu er det vel heller ikke så svært at spille sig selv?

Domino var en interessant personlighed og afbilledes fint i denne "biografiske" film, om en psykisk forvirret kvinde ude af stand til at elske og acceptere hendes rødder. God film som bør ses af alle interesseret i en bragende actionfilm der kan levere mere end bare meningsløs vold og buldrende eksplosioner, men også en fortælling om denne psykotiske piges "sjælerejse".
Domino