Hvordan får man piger til at spille fodbold?

3.0
En ungdomsfilm i samme ånd, som den meget humoristiske TV-miniserien "White Teeth". I begge tilfælde har vi at gøre med en kulturkløft-skildring indpakket i den såkaldte feel good-genre, som har gået sin sejrsgang i de sidste 10 år. Alle skildres lidt karrikeret (men kærligt) med deres respektive fejl og mangler.

Der er helt sikkert mange interessenter og kompromiser bag "Bedre End Beckham": Kulturkløften skal på én eller anden måde skildres både problematisk men dog konstruktivt. Det samme gælder synet på homoseksualitet, som dog kun spiller en perifær rolle i filmen.

Dernæst er filmens primære publikum jo unge piger, som det kan være svært at få til at interessere sig for fodbold (som nok er ét af filmens hovedformål). Derfor er der indlagt et jalousidrama mellem filmens to hovedpersoner omkring grønsværen.

Det kan alt sammen ikke undgå at virke lidt overkarrikeret og fortænkt. Men hvis ellers man er villig til at tilgi' filmen dét i de gode hensigters tjeneste, er filmen såmænd pænt underholdende og veldrejet.

Den fodboldglade Mel C ("Sporty Spice") tegner sig i øvrigt for flere af soundtrackets mange popmusikalske bidrag.
Bedre end Beckham