Stemningsmættet klassiker

5.0
Dette er en af de film, jeg har glædet mig mest til at se. Derfor havde jeg meget store forventninger til den. Blev disse indfriet? Næsten.

Paul Newman er en af sin tids største mandlige skuespillere, og The Hustler er bestemt en af hans mest berømte og celebrerede film. Her brillerer han som pool-haj, og man fornemmer virkelig arven fra method actors som Marlon Brando og James Dean i hans eminente præstation. Her mærkes både smerte og arrogance, når Newman fortolker Fast Eddie-karakteren. Og det kan man kun imponeres af.

Personligt er jeg ikke den store fan af pool, men jeg kan kun facineres af den eksemplariske atmosfære og umiddelbart realistiske skildring af pool-spillets gode og dårlige sider og konsekvenser. Underholdningen fejler i de fleste scener ikke noget, og derfor rives man med fra start til slut, og i de mere seriøse kærligheds- og filosofiske scener er det psykologiske aspekt ikke svært at følge.

Det eneste, jeg har imod filmen, er dens simple plot. Desuden blegner især Piper Laurie ved siden af Newmans beundringsværdige præstation, så The Hustler har desværre få svagheder, som afholder den fra de seks stjerner, den er så tæt på at få.
Hajen