Et skidelækkert køkken

4.0
”Mr. & Mrs. Smith” er som en række reklamer fra et modemagasin fra ende til anden, hvor publikum nyder lækre Angelina Jolie og Brad Pitt leve nogle lækre liv i smart design og store eksplosioner.

Filmen lever på sin ene joke om disse lejemordere, der skændes og har de samme ubetydelige diskussioner som ethvert andet par. Filmen er skabt til kærestepar på date i de store multiplexes rundt omkring i verden, og som en sådan actionkomedie fungerer den udmærket.

Historien eksisterer kun som baggrund for at vise Angelina Jolie skærer tænder med en stor gøb i hånden og Brad Pitt der nonchalant plaffer ansigtsløse mænd ned. Det pæne og rene og kedelige ægtepar Smith arbejder hver især som lejemordere for rivaliserende bureauer. Han arbejder på en beskidt, impulsiv og rå facon, mens hun arbejder i en designet verden, hvor hendes team af unge karrierekvinder arrangerer mord, hvor Jolie kan lege dominatrix i skyskrabere, og derefter hoppe ned af bygningen i en wire og ind i en taxi.

Filmen er fantasi fra ende til anden, og der er nok også derfor, at så mange mennesker kan sætte sig roligt i et biografsæde og overvære meningsløs vold uden at føle sig utilpas. Men ja, de har et skidelækkert køkken, de har lækkert tøj på, de ser godt ud sammen, de kører i lækre biler, deres huslige skænderier midt i skudduellerne er til tider godt skrevet (andre gange lidt for platte), og filmen har nok hjulpet mange med at komme væk fra deres rigtige liv og rigtige problemer i et par timer, så filmen er vellykket på sin vis.

Doug Limans ”The Bourne Identity” havde dog langt mere interessante karakterer, og den var langt mere spændende, men ”Mr. & Mrs. Smith” er bestemt ikke et dårligt valg for en underholdningsfilm og et par timers løsrivelse fra den virkelige verden.
Mr. and Mrs. Smith