Mørk, grum Spielberg.

5.0
Har desværre ikke så meget tid denne gang, men var inde og se Munich i går aftes. Det er uden tvivl Spielberg's mørkeste film siden Schindler's List, og historien om israels hævn efter Olympiaden 1972 er særdeles spændende og grum.
Spielberg lægger ingen "fluff" eller søde fingre imellem mens vi følger gruppen af snigmordere rundt i Europa. Skudsår og bombe-lemlæstede kroppe realiseres skræmmende blodigt, og gruppens rejse fra villige agenter til paranoide hævnere er aldeles troværdig.

Den følger de faktuelle hændelse rimelig godt (især for en drama-thriller) selvom visse ting naturligvis er dramatiseret og/eller ændret - fx. telefon bombe attentatet.

Der er enkelte scener som ikke heeeelt virker som om de hører hjemme i filmen, og måske skulle filmen være trimmet 5-10 minutter. Vi er dog helt sikkert i småtings afdelingen og for en film på den tunge side af 2 1/2 time holdes man fast i sædet.

Der spilles rigtig godt (Daniel Craig bliver den fedeste Bond, tror jeg) og filmen ser ud som den er optaget i 70'erne både i scenografi og fotografi.

Fem store stjerner herfra og et par oscarnomineringer...
München