- Endnu en fuser fra Craven -

2.0
Havde det ikke lige været for den originale gyser ”A Nightmare On Elm Street” samt den marketingssucces han fik med Scream-filmene, så havde Wes Craven formentlig ikke haft nogen karriere i dag. Talentet har i hvert fald været svært at få øje på i snart lang tid, og i de sidste mange år har han budt sine biografgængere den ene skuffelse efter den anden. Hans seneste projekt ”Red Eye” kan således tilføjes listen.

Om det skyldes den debuterende manuskriptforfatter, Cravens ordinære instruktion eller begge dele, skal være usagt, men i alle tilfælde er de endt med en hamrende triviel thriller lige efter bogen. Plottet er så simpelt, at det nærmere virker som et dårligt påskud for at lave filmen, men hvor det i virkeligheden handler om blot at hale nogle hurtige penge indenbords. Manuskriptet er ganske enkelt ikke en film værd. Ikke engang en god drejning kan det blive til, og den korte spilletid er da også næsten en direkte indrømmelse af filmens tynde plot.

Det eneste der forhindrer filmen i at kollapse helt og holdent er filmens to unge hovedrolleskuespillere, hvor en køn Rachel McAdams og en slimet Cillian Murphy gør det godt som henholdsvis offer og skurk.

Desværre er godt skuespil som bekendt ikke alt, og bortset fra enkelte små udsving på spændingsbarometret er filmen direkte kedelig sine steder. Medrivende er den i hvert fald ikke, og mere spændende skal det blive at se, om Hollywood snart giver Wes Craven det spark, som han burde have fået for længst.
Red-Eye