Fremragende stærk film

6.0
Mindre SPOILERS

Utrolig flot lavet og spillet. Angrebet i München og de israelske olympiske deltagere var medrivende og grusomt fortalt i filmens begyndelse og i enkelte flashbacks igennem filmen. Det var nogle stærke øjeblikke. Filmens højdepunkter er dog de utroligt velfungerede assassinationer på de terrorister der tilsyneladende skulle have stået bag angrebet i München. Øjeblikket lige inden de forskellige assassinationer er meget spændende og nervegribende og kommer så pludeselig som et kæmpe shock uden nådighed når drabene endelig begås. Ligesom i Spielberg's Schindler's Liste er der ikke lagt en dæmper på den grusomme vold samt den grumsede lidt ufarvede cinematography gør at filmen føles og ser realistisk ud.

Komponisten John Williams, hvis (efter min mening) ellers meget højtlydende musik overdøver meget i andre film, har lagt en dæmper på sit score i München, hvilket giver en mere følelsesmæssig stemning hele vejen igennem filmen. Jeg vil faktisk sige at dette score minder meget om det i Schindler's liste, hvilket er et af hans allerbedste scores.

Filmens hovedperson som spilles af den Australske Eric Bana (Troy, Black Hawk Down, Hulk) giver sin karrieres bedste præstation som jeg desværre tror vil blive overset ved dette års oscarshow. Han er den stille og rolige husbond Avner som snart skal være far, men som bliver sendt ud på den farlige mission for at illiminere de terrorister der stod bag München angrebet. Ham og han gruppe forvandles hurtigt til nogle koldblodige mordere der vil gøre alt for at forsvare jøderne og deres land Israel. Drabene sætter dog deres spor dybt inde i sjælen i de ellers opsatte mænd, og snart er de selv jagede mænd.

Som sagt spiller Eric Bana forrygende som Avner der til sidst bliver dybt paranoid og tror alle vil ham og hans familie til livs.

Det er en film jeg kun kan anbefale og syntes helt sikkert det er en af Spielbergs mest stærke film siden Schindler's Liste.
München