Garden State, en original sort komedie og samtidig et livsbekræftende melodrama.

4.0
Vil starte med at sige at´´Fox Searchlight's´´ virkelig har gjort noget af et scoop ved at ligge grund til det nye talent, upcommer Zach Braff.

Natalie Portman (Samantha) er som altid utrolig charmerende og følelsesladet, selv om hun muligvis overspiller lidt til tider, synes jeg at hende og Zach Braff (Andrew) skaber et intenst, samt yderst troværdigt filmpar. De akompagneres af en meget vital, varm og malerisk billedside, der leveres helt stilsikkert. Og så er jeg forresten også helt vil med det meste af soundtracket - bl.a. hittet der åbner filmen; "We live in a Beautifull World".

Det skal lige nævnes, som et suplement til mine anbefalinger, at filmen udspiller sig i et meget stille og roligt tempo - der er absolut ingen action - og man skal derfor udvise en hvis tålmodighed med handlingen og historiens fremdrift. Det er nemlig en simpel lille indie-film skabt til de filminteresserede og een af den type der vinder stor respekt, samt anerkendelse ved mange af de mindre filmfestivaller.

Jeg synes dog alligevel at den bliver lige lovligt langtrukken og forunderlig hen imod slutningen, det er ikke længere helt til at forstå alle historiens sidespring og dette trækker lidt ned i karakteren.

Filmen er lidt i stil med film som eksempelvis; "Closer" og "A Home at the End of the World", se den ihvertfald hvis du fandt dem interessante.

* Alt i alt 5 af 7 mulige stjerner for en meget orginal historie, samt en filmoplevelse der indimellem viser sit publikum nogle gode, velmenende og bamhjertige, omend lidt lette, romantiske idéer om livet. *
Garden State