In This World, en meget vigtig og nødvendig lille film, af engelske Michael Winterbottom.

5.0
Filmen er opbygget som en dokumentar og den dokumenterer da også, i dette tilfælde et par alm. flygtninges vej fra øst til nordeuropa. Det handler om to af disse flygtninge, hvoraf den ene bare er en dreng (Jamal Udin Torabi) og den anden en ung mand (Enayatullah), og deres livs rejse fra en flygtningelejr i Pakistan over Iran, Tehran og Tyrkiet, samt Italien og Frankrig for endeligt at ankomme som asylansøgere London, England. Det er deres simple, omend nærmest umulige, mål.

De bruger undervejs hele familiens opsparede formue - jeg ved ikke hvor mange millioner rupier, men rigtig mange! - på at blive transporteret fra den ene by til den anden, samt på husly ved ankomsten og frem til deres næste del af rejsen, af de griske og uetiske menneskesmuglere.

Dette er en film jeg vil anbefale alle og enhver at se, hvis de har muligheden. Der venter en virkeligt hjertegribende filmoplevelse der indeholder vigtig viden til omtanke, og som afspejler en del af virkeligheden det er nødvendigt for alle at se i øjnene, samt forholde sig til, som værende et medmenneske. Filmen vandt forresten også, helt fortjent, sølvbjørnen i Berlin.

* Jeg vil give filmen 5 af 7 stjerner for en historie der er godt og medrivende fortalt, samt en super realistisk og betagende billedside. *
In This World