Swimming Pool, mystik, drama og thriller i én.

4.0
Hovedpersonen er forfatteren Sarah Morton og hun virker umiddelbart stærkt pessimistisk, eftersom hun udtrykker sig, sikkert uoverlagt og ubevidst, med en noget kynisk tilgang til livet, eller rettere andre mennesker generelt. Det er nu ikke den helt store overraskelseda det virker lidt som om at de fleste succes-forfattere nu om dage, enten lider af depresiv adfærd eller en irriterende selvglad attitude, rettere en form for stolthed, før eller siden.

Filmen ligger ud med en ret mystifiserende intro og fortsætter, forunderligt nok, i samme afdæmpede stil hele vejen igennem, det er både fascinerende og overbevisende.

Det skal også nævnes at der er flere humorfyldte indslag, det værende situationer mellem forlæggerens datter Julie og forfatteren Sarah Morton, godt afstemt med det tilgrundliggende, mere rolige drama. Ludivine Sagnier er virkelig glimrende i rollen som heltinde og bad-girl, Julie, og Charlotte Rampling er ligeså imponerende i rollen som Sarah Morton.

Jeg fandt filmen overraskende original og velinstrueret, samt velspillet, taget i betragtning at jeg heller ikke kendte meget til instruktøren, Francois Ozon, på forhånd. Forunderlig og nærmest ubeskrivelig, historien og det visuelle udtryk er samlet så originalt, at det næsten kun kan beskrives som ekspressionistisk filmkunst.

* Alt i alt 5 af 7 stjerner til en film der ikke er bedst egnet til de sarte sjæle. *
Swimming Pool