Politisk mesterværk

6.0
Denne politiske thriller udspiller sig i den globale olie industrie. Helt fra mændene i Washington til mændene der render rundt i olie felterne i den persiske golf. Igennem filmen følger vi flere personer så som CIA agenten Bob Barnes (George Clooney) olie brokeren Bryan Woodman (Matt Damon) og advokaten Bennett Holiday (Jeffrey Wright). Filmen koncentrer sig meget om samarbejdet mellem USA og mellemøsten og selvfølgelig olie industrien. Filmen handler om sandhed og korruption netop omkring dette emne, hvilket gør det hele meget interresant. Især for os der ikke ved så meget om olie industrien.

Filmen er instrueret og skrevet af Stephen Gaghan, som tidligere havde skrevet Soderberghs oscar vindende Traffic, som omhandler den politiske krig mod narko og stoffer. Syriana er ikke ligeså god eller stærk som Traffic. Men det er klart at Gaghan har lært meget af samarbejdet med Steven Soderbergh, da han bruger meget af de samme teknikker som Soderbergh benyttede i Traffic.

Filmen har en kæmpe talentfuld cast som George Clooney, Matt Damon, Amanda Peet, Christopher Plummer, Jeffrey Wright, Chris Cooper, William Hurt og Tim Blake Nelson som alle leverer stærke præstationer.

Det ærger mig lidt at jeg har set den downloaded på min computer, for det er helt sikkert en film jeg godt kunne havde tænkt mig at se på det store læred, men skal helt klart have den på dvd.
Syriana