God Sleeps Late...

6.0
Fremragende thriller bygget over Andrew Neidermans roman af samme navn.

Keanu spiller den unge ubesejrede forsvarsadvokat Kevin Lomax, der uventet bliver bødt om at deltage i ien juryudvælgelse i et af de største advokatfirmaer i verden.

Kevin gør et hurtigt indtryk og møder snart efter firmaets leder John Milton (Pacino), en karismatisk og forførende mand der har store planer med Kevin, og snart bor Kevin og hans kone Mary Ann fast i New York, men luksuslejligheden, de mange penge og den store sociale omgangskreds har sin pris og pludselig er Kevin og Mary Ann viklet ind i et mareridt der ikke er sådan at vågne op fra igen.

Historien tager fra første minut fast i os, og på trods af den lange spilletid formår det stærke plot at holde vores interesse indtil sidste billede. Dette skyldes for de meste de små plotdrejninger der sker gennem hele forestillingen, så filmen ikke ender med at blive EN stor retssag, filmen veksler ganske fornuftigt mellem drama, thriller og decideret gys, og det er med disse ting en mente der gør denne film mesterligt underholdende (med mine øjne).

Al Pacino følger i Jack Nicholsons fodspor i Heksene Fra Eastwick, og får skabt en djævelsk god Lucifer der tilsyneladende ikke har mere at bygge det på end hans snedige smil og dybe latter, og det er en fornøjelse at se på.
Men filmens virkelig store overraskelse er Keanu Reeves, han falder slet ikke igennem i de store scener med Pacino, og det er ret godt gået, når man tænker på hans tidligere præstationer der stort set kun talte Jan De Bont's actionbasker Speed og et par fimsede kærlighedsdramaer.

Visuelt er filmen en pragtstykke, lige fra de grønne landlige områder
i Florida til svimlende flyveture over New Yorks tage, ledsaget af James Newton Howards følelsesladede og storslåede score.

Effekterne er også utroligt smukke og specielt det "bevægende" maleri på Miltons kontor skal have stor ros fra min side.

En gennemført ond thriller der helt sikkert er en ny favorit på listen. Savnede dog mere fyldigt bonus på DVD'en :-)
Djævelens advokat