Yderst vellykket tragisk komedie

5.0
Når man først ser forfilmen til The Weather Man med Nicolas Cage ligner det først og fremmest en ganske almindelige komedie, hvor man tror den er nok meget sjov og det er så det. Men efter at have se filmen, ligger der en dybt fascinerende og tragisk hverdags historie blandet sammen med små komiske hændelser.

Nicolas Cage spiller familiefaderen og vejrmanden David Spritz som gang på gang forgæves forsøger at leve op til sin perfektionistiske far Robert Spritz (Michael Caine), forventninger. Samtidig forsøger han at redde et rent ud sagt umuligt ægteskab med sin ekskone Noreen (Hope Davis) og forsøger at indlede et aktivt forhold med sin deprimerede datter, som ovenikøbet bliver kaldt Cameltoe i skolen, og sin hashmisbrugende søn, hvis vejleder Don (Gil Bellows) er pædofil. Tingene bliver ikke gjort meget bedre når folk på gaden gang på gang smider alt tænkeligt af mad og drikkelse i hovedet på David blot fordi han læser vejudsigten. Det eneste David ønsker er blot af få sin kone tilbage, sin far til at føle sig stolt over ham inden han dør, sine børn til at føle sig som bedre personer og et muligt drømmejob med høj løn.

Filmen er ikke en typisk slapstick komedie med massere af grin, tværtimod er det er dybt tragisk følelsesmæssig film, der omhandler situationer som vi i hverdagen selv kan identificere os med, noget som vi ikke ser så tit i film idag, ihvertfald ikke så godt beskrevet og udført som i The Weather Man.

Selvfølgelig er der en del sjove situationer, hvor bl.a David blive ramt i hovedet af en milkshake og hvor Davids far Robert få sekunder efter kommer gående og undrende spørger hvorfor i alverden nogen ville kaste en milkshake i hovedet på en som blot læser vejrudsigten. Denne og mange flere situationer er der en del af, selv om det lyder eller ser sjovt og akavet ud, kan vi som plublikum ikke undgå af have ondt af de personer det går ud over.
The Weatherman