The Wax Massacre

2.0
Under en ferietur ender en lille gruppe venner i en afsides liggende by, hvor byens voksmuseum rummer forfærdeligheder de selv snart kan blive en del af.

Denne genindspilning af Charles Beldens historie, der er blevet filmatiseret flere gange, første gang i 1933 af Michael Curtiz under titlen ”Mystery Of The Wax Museum”, atter igen i 1953 i den i dag nok mest kendte udgave, under samme titel som denne nye version, dengang med den legendariske Vincent Price i hovedrollen, kan roligt stille op i rækken af dårlige gyserfilm med unge der opfører sig tåbeligt.

Stemnings-, indholdsmæssigt og scenografisk virker det som om, at man hellere har ville lave ”The Texas Chainsaw Massacre” (havde historien været ny, ville man have kaldt det et rip-off af samme) end en egentlig ny fortolkning af Belden’s historie.

Det havde måske været til at leve med havde den fungeret godt. Men det gør det ikke så absolut ikke og det skyldes hovedsagligt, men ikke kun, at filmen ødelægges af at de unge hovedpersoners utroværdige og irriterende opførsel, er nærmest latterlig fornærmende mod sit publikum.

Teknisk er det egentlig en hæderlig film og den spinkle handling hænger sammen, mens filmen i små perioder da byder på jævn underholdning og en smule uhygge. Men intet der kan retfærdiggøre de mange bovlamme indfald og tåbeligheder man undervejs må sluge og finde sig i.

I hovedrollen er Cuthbert, hvis ikke godt spillende, så i det mindste flot og fræk at se på, men det er også alt der er værd at nævne om skuespillet. Jeg nægter ganske enkelt at nævne frøken Afskyelig’s spil (i ved hvem jeg mener!), for det fortjener det ikke.
House of Wax