Broken Flowers, en forunderlig film med den altid seværdige Bill Murray i den bærende hovedrolle.

4.0
Historien handler om Don "Don Juan" Johnston (Bill Murray) som beslutter sig for at drage ud på en omfattende rejse landet rundt efter at have modtaget et mystisk lyserødt brev der fortæller, eller rettere postulerer, at han er fader og har en søn et sted. Så derefter på opfordring af, og efter at have udarbejdet en detaljeret plan med, sin nærmeste ven, familiefaderen og fritidsdetektiven "Sherlock Holmes" Winston (Jeffrey Wright), rejser han afsted for at opsøge nogle af hans gamle flammer for at finde ud af om han i virkeligheden er faderen til en ung mand. Mere af handlingen skal hermed ikke afsløres på forhånd.

Den lille historie sprudler af originalitet og vitalitet, samt charme, varme og ren og skær menneskelighed. Det er en vidunderlig og morsom filmoplevelse som bestemt er anbefalelsesværdig, og som efterlader een med et overbevisende helhedsindtryk. Og så er filmen også i besiddelse af et super jazzet soundtrack.

Til Jarmusch og Murray fans vil jeg mene at det er et klart 'must have', men der er også mange andre gode kvaliteter at se i filmen, ikke mindst med ensemble-castet på skuespiller siden, for de alm. interesserede. Hvis man da ikke har noget imod den afdæmpede stil som f.eks. også gør sig gældende i dramaerne "Sideways" og "Lost in Translation", hvor sidstnævnte efter min mening dog er en del bedre, fordi den er en tand mere forståelig og følsom og medmenneskelig, en klar 7 stjernet filmoplevelse.

* Overall, 5 af 7 mulige stjerner tilfalder "Broken Flowers". *
Broken Flowers