Hello, Bomb? Are You With Me?

3.0
Fire astronauter har i 20 år rejst rundt i rummet og destrueret planeter der var ustabile. De keder sig bravt, men kedsomheden afløses indimellem af computere med storhedsvanvid og andet.

Carpenter’s første spillefilm er en low-budget (lavet så billigt at den også betegnes som en no-budget) sort sci-fic komedie , som han sammen med Dan O’Bannon, der senere skrev manuskript til film som ”Alien” og ”Total Recall”, startede på som amatør og siden fik penge, cirka 60.000 dollars, til at lave en film ud af.

Det ses også at filmen er lavet for næsten ingen penge, den virker amatøragtig sine steder og man kan heller ikke nægte at den kan føles uvedkommende i små perioder, men ikke desto mindre må resultatet siges at være imponerende, for effekterne og håndværket må siges at være temmelig godt med prisen i baghovedet (og filmens alder taget i betragtning).

Der er ikke meget historie at finde, men filmen indeholder et par scener der til gengæld er noget af det mest morsomme jeg mindes at have set, som da en af de ombordværende ”kæmper” med deres alien-kæledyr, en badebold med gummifødder (!) og endnu bedre, den geniale spoof på Stanley Kubrick’s ”2001: A Space Odyssey”, hvor de her diskuterer med en computerstyret bombe og prøver at overtale den til ikke at sprænge dem i luften. Det er humor på højt plan og giver mindelser om Monty Pyton når de var bedst.

Også slutningen er værd at nævne, for den er også ret opfindsom (selv om den angiveligt skulle være ”hugget” fra historien ”Kaleidoscope” af Ray Bradbury).

Udover at det er dybt grinagtigt, så er det også overraskende effektivt og tempofyldt fortalt. At Carpenter’s har en form for talent fornægter sig i hvert fald ikke. Han skulle da også senere gå hen og lave gyserklassikere som ”Halloween” og et suverænt remake af ”The Thing” og de er i hvert fald værd at huske.

Men hans karriere startede her, med denne skrupskøre B-film, der fortjent har opnået kultstatus.
Dark Star