Kører Konstant Forkert

2.0
For at hjælpe deres syge mor, begår to brødre røveri (Larsen, Henriksen). Da det ikke går for godt, ender de med at måtte flygte i en ambulance, hvori der befinder sig en kvindelige læge-praktikant (Fagralid) og en dødssyg hjertepatient.

Tragikomisk dansk actiondrama, der ikke kan betegnes som at være en videre vellykket genreblanding, for hverken komikken, dramatikken, tragikken eller actionscenerne fungerer efter hensigten eller står særlig stærk eller virker gennemførte.

Den ufokuserede historie, der aldrig for alvor tager fat i en, forekommer ujævnt fortalt og instrueret og man savner at fortællingen fordyber sig i sig selv, eller i det mindst blot for lov til at folde sig ud og blive til et eller andet.

I de tre bærende roller, lirer den ellers normalt herlige Bo Larsen den af på noget der minder om den gængse rutine, mens Henriksen forekommer for alvorlig i hans sammenspil med Larsen.

Værst er dog Fagralid i den kvindelige hovedrolle, hun spiller så rædselsfuldt kunstig og gennemgående utroværdigt, at hun er ved at stjæle samtlige af de scener hun er med i og ødelægge dem. Jeg har sjældent set en så radikal ringe præstation.

Materialet de tre skuespillere har haft at arbejde med, lader nu heller ikke til at have været videre taknemmeligt. Replikkerne er stive banale floskler, af den slags der intet bringer på banen, der kan give liv til hverken dens personer eller handling, mens karaktererne ikke fremtræder som har de været særligt tydeligt defineret.

Teknisk er det jævnt, men brugbart håndværk, hvad der er noget af det pæneste man kan sige om filmen, beklageligvis.

”Ambulancen” er en af den slags film som jeg kan undre mig over, at ingen har bremset før den gik i produktion og hvorfor man i det hele taget har gidet lave.
Ambulancen