Langtrukken Moralsk Fabel

3.0
Enspænderen Dick (Bell), der er erklæret pacifist, finder et fællesskab sammen med en gruppe andre utilpassede unge, hvor de dyrker deres kærlighed til skydevåben. Gruppen holder en streng moralkodeks for anvendelse af våbenet, blandt andet at det ikke må bruges som magtmiddel. Men er det en ideologi de kan overholde.

Spekulativ moralsk fabel om ideologier der står for fald, sat op så den til slut føles som en pædagogisk løftet pegefinger, om at med våben i hånd opstår chancen for at bruge det med de forkerte motiver som anledning også.

Billedligt er filmen egentlig pænt lavet og selv slutningens actionlignende klimaks fungerer næsten fuldendt.

Desværre halter det på indholdssiden, hvor projektet fremstår som en fingeret stiløvelse udi det fremmedgørende og ender derfor som en langtrukken lignelse, uden rod til det den selv fortæller.

Den efterlader af den grund en som tilskuer undrende, ikke altid af de rigtige årsager, da det bliver uden betydelig fordybelse til hvad man har set.

Filmens apatiske karakterer ændrer ikke meget på det faktum, da disse blot bidrager til den nonchalance der uhensigtsmæssigt og falskt bringes på banen, heller ikke selv om de spiller godt nok.
Dear Wendy