- Ren filmmagi -

5.0
En af Kinas største instruktører Yimou Zhang er her tilbage med ”House Of Flying Daggers”, som går i fodsporene på ”Hero”, Zhangs sidste film, ved at blande de forstørrede kampscener med den smukke kærlighedshistorie.

Og netop kærlighedshistorien er vigtig her. For selvom vi er ovre i den gamle fortælling om umulig kærlighed, så er det lang tid siden, den er fortalt så godt som her. Zhang viser nok engang sin fantastiske evne til at forvandle filmmediet til ren poesi og lader sin film svæve smukt af sted til vidunderlige toner, alt imens han selv kontrollerer historien nøje med et mesterligt overblik, som lader brikkerne falde på plads i det helt rette tempo.

Når denne fortælleteknik så samtidig kombineres med en helt igennem bjergtagende visuel side, som det er tilfældet her, så opstår filmmagi i sin reneste form. Den ene underskønne scene erstatter den anden, og den usigeligt smukke natur og de mange svævende kamerature udgør tilsammen en af de flotteste billedsider i mands minde.

Med mange små dramaer bag sig er det skønt at se, at instruktør Zhang også kan tilføre det lille drama en storfilms pragt, som han har gjort her. Zhang har med ”Hero” og nu ”House Of Flying Daggers” for alvor bevist, at hans alsidighed som instruktør er lige så stor som hans talent.
House of Flying Daggers