Robert Ludlum Plagiat

2.0
Efter et flystyrt vågner Kane (Baldwin) op på et hospital med hukommelsestab. Da han prøver at stykke sit liv sammen, opdager han at han har tilsyneladende har været lejemorder for den amerikanske regering, der nu vil ham til livs.

Denne til Tv produceret spændingsfilm kan ikke undsige sig at være inspireret af Robert Ludlum’s ”The Bourne Identity”, der er blevet filmatiseret to gange før, først til Tv og siden til biografen.

Handlingen i begge historier ligger tæt op ad hinanden, men uden at denne her kan prale af sit gennemførte og nervepirrende blot, der kommer til at virke lidt tyndt mod slutningen.

Det starter ellers interessant nok, man fænges trods det konventionelle og lidt kedelige Tv-look filmen besidder og de lidt sløve actionscener. Men historien kan ikke holde dampen oppe og ender med at fuse ud i et klimaks der er skuffende og ligegyldigt.

Baldwin i hovedrollen har jeg intet imod, man nogen stor præstation er det ikke og resten af holdet gør hvad de skal gøre i sådanne Tv-film, hverken mere eller mindre.

Kan man nøjes med det næstbedste, så kan ”Second Nature” måske lige gå an, men ellers vil jeg anbefale at man i stedet skaffer enten Tv-filmen ”The Bourne Identity” fra 1988 med Richard Chamberlain i hovedrollen, for den er faktisk god, eller også den nyere biograf-udgave af selv samme, for den er splendidt og effektiv underholdning.
Manden Uden Identitet