Sobert Drama Med Budskab

3.0
Stifteren af den berygtede gadebande Crips, Tookie Williams (Foxx) sidder fængslet for mord og har i mange år ventet på at hans dødsdom bliver eksekveret. I årene der er gået har han som menneske forandret sig og er begyndt at skrive pædagogiske børnebøger, der skal lære dens læsere at holde sig væk fra kriminalitet.

Kan og skal man tilgive en flegmatisk morder fordi han er blevet et bedre menneske, eller skal man lade ham udstå sin straf.

Det er dette spørgsmål der rejses og som filmen klart signalerer at man skal, når vi får en ”sandfærdige” fortælling om en mand der er endt som han er, fordi det omgivende samfund, det være sig familie eller andet, intet gjorde for at føre ham af en anden og bedre vej da chancen var der.

Nu går jeg ikke ind for dødsstraf, så filmens grundlæggende budskab kan jeg så absolut kun tilslutte mig, men det serveres måske lige unuanceret og sobert nok i denne Tv-film, der da kommer rundt om problematikkerne den indeholder, men sjældent kommer ordentlig i dybden med dem, så de bliver besnærende eller filosofisk/psykologisk reflekterende på en måde så man husker filmen.

Dens lidt springende handling, hvor alt for meget skal nås på al for kort tid, gør heller ikke filmen til en oplevelse man efterfølgende bærer med sig. Foxx skal dog have stor ros i hovedrollen, for selv om hans karakter ikke får meget tid til at belyse den udvikling han skal forestille at gennemgå, så er han yderst overbevisende i de enkelte scener.

Filmens billedstil virker ofte lidt billig, det ses det er til Tv, selv om man har prøvet, men uden den store succes, at gøre den en anelse eksperimenterende med forskellige optiske valg. Valgene virker desværre som er de gjort blot for at gøre dem og ikke fordi instruktøren har haft noget at sige med dem, det har blot skulle se ”forstandigt” ud.

Trods kritikken, så kan ”Redemption” tåle at blive set, mest på grund af Foxx, men også for dens sympatiske budskab.
Redemption: The Stan Tookie Williams Story