True American Hero

5.0
David Cronnenberg studerer voldens væsen godt og grundigt igennem i hans nye film A History Of Violence

Tom Stall (en yderst velspillende Viggo Mortensen) lever tilsyneladende et godt liv i den lille by Millbrook, han ejer en lille cafe og har kone og to børn. The American Dream Come True.

Tingene forandres dog helt da Toms cafe bliver udsat for røveri. Tom dræber begge røvere og bliver straks kaldt en vaskeægte helt, en tid efter dukker en frygtelig vansiret mand (Ed Harris) op hos Tom og pludselig forandres alt.

David Cronnenberg har jeg aldrig set meget af bortset fra hans gysere Videorome og Fluen som jeg betragter som værende to vigtige genreværker. Her har han dog fat i mainstream materiale. Men dt lykkedes 100% at gøre filmen til langt mere end bare en underholdningsfilm.
Specielt er det intressant at se hvordan familieidyllen krakelerer og om hvordan familien på et øjeblik bliver smadret. Det er set før, helt enig. MEN aldrig har jeg haft så meget sympati for hovedrollerne som jeg havde i denne film.

Viggo Mortensen er uovertruffen som Tom Stall og det ver ufatteligt intenst og foruroligende at se hans forvandling. Maria Bello er også god som konen der prøver at holde de små stumper af familien samlet under de hektiske dage filmen udspiller sig i

Volden er, som titlen antyder, barsk og realistisk og man væmmes ved det i stedet for at sidde og juble over den, og det er længe siden jeg er blevet væmmet ved actionvold. Ved ikke havd det er med Cronnenberg, men han forstår at ramme der hvor det gør ondt mht. volden i hans film

Til slut skal nævnes at filmen også er fremragende i sin skildring af hvordan byboerne tolker volden, at Tom bliver udråbt til helt ved hjælp af dødelig vold er blot et billede af hvordan volden bliver hyldet i USA og om hvordan det blot preller af på folk da de ser så meget af det.

Filmen gjorde et stærkt og permanent indtryk på mig, den skal ejes!
A History of Violence