- Med håbet som drivkraft -

5.0
“Mountain Patrol” er en overset lille kinesisk perle. Trods stor hæder på diverse filmfestivaler, så mangler den at nå ud til det brede publikum, og det er en smule ærgerligt, da enhver filmelsker bør se den.

Filmen foregår i den kinesiske ødemark, og det uendelige landskab passer meget godt på den uendelige kamp, som vores hovedpersoner har indledt. Et lille korps er oppe imod en række jægere, der hærger egnen og dræber antiloper på stribe hvorved de truer racens eksistens. Den lille patrulje står overfor en umulig opgave, og de har svært ved at hamle op med den organiserede kriminalitet. Staten kan ikke engang betale deres løn, alt imens de sætter livet på spil i det kolde landskab. Egentlig burde de bare opgive sagen, men det gør de ikke. Det kan de ikke. For dem er der nemlig meget mere på spil end blot sneleoparder. Dette dyr bliver nemlig et billede på deres land, deres kultur, hele deres identitet.

”Mountain Patrol” er en fremragende fortælling om at kæmpe for det, man tror på og ikke lade sig dominere af dem, der er større end en selv. Den dramatiske fremdrift er måske umiddelbar svær at spotte pga. filmens helt særegne og meget rolige tempo, men der er så mange lag i historien, at man ikke føler det nødvendigt at blive stimuleret gennem effektjageri. Tværtimod bliver det søvnige tempo en stor gevinst for filmen, når det samtidig understøttes af de betagende og hypnotiserende billeder. Stor anbefaling herfra.
Mountain Patrol