A History of Violence.

4.0
*~~*Spoilers*~~* Psykologisk thriller og gangsterfilm splejset sammen med et troværdigt hverdagsdrama ?! =-)

Viggo Mortenson er hovedrolleindehaveren og agere familiefaderen Tom Stall der samtidigt har en skjult identitet som gangsteren Joey Cusack. Han lever imidlertid et stille og fredeligt liv med sin kone og to børn i en lille hyggelig by i Indianapolis og har en lille café sammen med konen der iøvrigt er advokat, de lever altså 'den amerikanske drøm' om velstand og tryghed fuldt ud. Dette er altså hvor tingene befinder sig indtil flere uheldige begivenheder begynder at udspille sig i Tom's nærvær, dette værende hans café, og den lille fredelige soveby bliver nu pludseligt udsat for overgreb rettet mod dets egne, fredelige indbyggere. Mortenson bliver i birolle afdelingen akompagneret af bl.a. den altid smukke og velspillende skuespillerinde Maria Bello, samt både Ed Harris og William Hurt - et par kompetente navne - i et par fyldige biroller.

Jeg vil nu ikke gennemgå eller forsøge at forklare hele handlingen for jer, det ville simpelthen tage en evighed og lige netop med denne film tror jeg heller ikke at jeg finder det muligt for mit vedkommende, den er simpelthen lige umiddelbart for kompleks til at jeg ville kunne give mig i kast med diverse detaljer og perspektiver, og jeg føler mig ikke pt. istand til at tage selve plottet's virkning op til overvejelse.

Umiddelbart kan jeg ikke helt følge hvad det er filmen vil fortælle os, hvad er moralen? At vold er afskyeligt og usmageligt? Muligvis, men ved det ikke helt, så dette trækker en del ned for mit vedkommende - måske det var på tide at læse et par af brugernes fyldige anmeldelser. Ja, det var en god idé. Til jer derude, held og lykke med filmen, jeg kan på forhånd afsløre så meget at "A History of Violence" virkelig er en smagssag - som med så meget andet selvfølgelig - så god fornøjelse med filmen alligevel. =-)

* Overordnet set - hvilket indtryk efterlader filmen og hvilket indtryk sidder jeg tilbage med - 4 af 7 mulige stjerner. *
A History of Violence