God men overvurderet

4.0
Brotherhood er en meget flot produktion fra Korea om to brødre i Koreakrigen, der ender på hver sin side som fjemder. Den ene tror at den anden er død, og vælger at desertere til Nordkorea, hvor han bliver hyldet som krigshelten der "skiftede til den rigtige side". Historien fortælles fra en gammel mands synspunkt efter nogle arkæologer finder hans brors lig på den gamle slagmark.
Kald den en slags Asiens Saving Private Ryan med mindre budget og production value.

Brotherhood fik meget opmærksomhed da den kom ud i biograferne, men jeg må alstså indrømme at jeg blev lidt skuffet efter jeg så den på dvd for et års tid siden.
Midten af filmen er flad og kedelig, og bør efter min mening klippes om. Vi ved godt hvad det er der foregår, men instruktør og klipper insisterer på at trække den i ørene. Det er ærgeligt, for jeg mistede interessen et stykke tid - der sker ingen udvikling. Det hænger ikke sammen med åbningen og slutningen, der for det meste er spændende og medrivende.

Jeg vil skam anbefale filmen, bare husk på at hvis du efter ca. 55 minutter føler at du keder dig, så tag en kop kaffe og vent ca. 25-30 minutter. All will be well ;)
The Brotherhood of War