Fremragende Studie I Frygt

5.0
Mel Gibson funkler som troløs præst i denne mesterlige, lille sci-fi thriller fra M.Night.Shyamalan

Efter Nights skuffelser med Den Sjette Sans og Unbreakable overbeviste han endelig. Shyamalans indgangsvinkel til frygten for det ukendte er intet mindre end mesterlig, allerede fra de første scener hvor familien får støj på baby-walkien begynder de små hår at rejse sig og med en perfekt blanding af klam stemning og fremragende musik af James-Newton Howard lykkes det alle filmens chockeefekter at fungere til punkt og prikke og sådan fortsætter det hele filmen igennem. Hvem kan glemme videoptagelsen fra børnefødselsdagen i Brasillien? Aldrig har jeg set mage til timing!

Mel Gibson og Joaquin Phoenix spiller begge fremragende og udgør et perfekt team som de to brødre, der forsøger at finde det logiske i det ulogiske der sker rundt omkring dem, ofte ikke uden humor.

Humoren er også virkelig et klogt og bærende element de første tre kvarter, hvor filmen ellers fortsætter derudaf med non-stop suspense og når endelig filmen når sit klimaks virker det perfekt efter hensigten, det at man skal blive bange for væsenet, da det hænger fint sammen med resten af historien. Sådan har jeg ikke haft det siden jeg så den originale Alien.

Dette er dog det enste lyspunkt (men hvilket lyspunkt) i Shyamalans USA karierre (set gennem mine øjne) da han gjorde et ikke mindre et pinligt comeback med The Village

Uhyggeligt velfungerende lille thriller, den skal købes
Signs