Den bedste Alan Moore filmatisering.

6.0
Det er interessant at se en film, endda baseret på en graphic novel af Alan Moore, der tager emnet frygt op. Hvis nogen har set BBC dokumentaren "The Power of Nightmares", bliver det klart for de fleste, at hvis man ønsker at opnå og beholde magt, ja så er frygten din bedste ven. Aldrig mere end i det 20. århundrede. Den utopi, som diverse ideologier lover, tror vi ikke længere på, så derfor må vi skræmmes til at tro på politikerne.
Den afgørende er egentlig ikke hvad folk er bange for, bare de stemmer og tror på den, der lover dem beskyttelse fra verden onder.

Den oprørske V vil sætte magthaverne på plads og minde folk om at de har magten, ikke politikere. Han har ordet i sin magt og er samtidig meget dygtig til at bruge knive og martial arts. Mødet med den unge Evey bliver starten på V's plot om at sprænge parlamentet i luften og friøgøre Evey (mennesker generelt) fra undertrykkelse.

Med utroligt flotte billeder, en meget vedkommende manuskript og blæret dialog, sidder man rent faktisk og får noget at tænke over mens ting springes i luften. Der er ikke særlig meget action i filmen, men det er som det skal være da den action der er, således virker troværdig og relevant.

Jeg var aldeles imponeret. "one man's terrorist is another man's freedomfighter". Jeg kan absolut anbefale V For Vendetta, som er langt bedre end de tidligere Alan Moore filmatiseringer (League of Extraordinary Gentlemen - elendig, From Hell - ok). Jeg syntes endda at filmen er bedre end den klassiske Graphic Novel. Men om Paul Greengrass kan lave den über-blærede The Watchmen til en værdig film...well...jeg er skeptisk, men lad os nu se.

V For Vendetta er visuelt overdådig så man taber pusten...en af årets foreløbigt bedste film efter min mening.
V for Vendetta