Fremragende Dramatisk Eventyr

5.0
Ung mand (Caviezel) bliver udleveret af sin bedste ven (Pearce), på grund af jalousi, og må tilbringe mange i fængsel, før det lykkes ham at flygte og søge sin hævn, med hjælp af en skjult skat.

Eminent dramatisk eventyr, som finder sted i Frankrig efter Napoleonskrigene, og er bygget på den verdenskendte og klassiske roman af Alexandre Dumas. Psykologisk er det en fornem fortælling om hvordan tanken om hævn er det eneste der holder vores hovedperson i live, i de mange år i fængsel, mens hævnens pris, et formørket og sort sind, er tæt på at koste ham alt det han har opnået efter at være flygtet, og dermed ødelægge ham, gøre ham bitter.

Filmen er ikke en af de her actionfyldte beretninger, men det gør intet, for dramaet fungerer rigtigt godt og gør historien både spændende, bevægende og vedkommende. Skuespillerne gør det ligeledes nuanceret og godt, de er med til at hæve filmens niveau fra det banale til det fortræffelige. Særligt er Pearce dejlig modbydelig i sin rolle. Caviezel er imidlertid heller ikke dårlig, selv om man ikke ved om han spiller lidt naiv i starten med vilje, eller om det blot er hans måde at være på.

Teknisk er her tale om virkelig fortræffeligt håndværk, ikke noget nyskabende indrømmet, men det kan det hellere ikke være hver gang. Men det er kompetente og dygtige folk der står bag denne formidabelt produceret film, ingen tvivl om det. Instruktør Reynolds har lavet en strålende fortolkning af den gammelkendte og ofte filmatiserede historie. Den kan jeg så absolut anbefale.
Greven af Monte Cristo