Sætter tanker i gang!

6.0
Har selv været i Afrika, og kender til en del (gyselige) historier fra virkeligheden, meget lig den fiktive, der her fortælles.
Til dem, der mener historien skulle foregå i Vietnam: historien bygger på en bog, for himlens skyld! Og den bog foregår altså i Afrika, så det er da klart, filmen også skal foregå dér.

Nogle vil mene at filmen er for langtrukken, at den ikke fænger og at der ikke er action nok. Det lyder lidt som om, man savner noget af det amerikanske sprjøt der sendes konstant i fjernsynet (gid der snart kom nogle flere kvalitetsfilm i fjernsynet), så hvis det er det man vil have, så lad dog være at gå ind og se denne film.

Filmen har et budskab.
Den stille spørgsmål til vores samfund, den er smukt filmet (ja, panorama-billeder er faktisk meget godt at se en gang imellem, især i biograften) og den er rigtig flot spillet.

Filmen er ikke noget action-brag hvor den ene og den anden er ved at blive slået ihjel, men alligevel ender de "gode" med at vinde. Personerne er mere nuanceret tegnet og handlingen realistisk. Det er det der gør filmen så ond & god.

Filmen er et godt billede på det "skjulte" Afrika (ikke Safari-delen af kontinentet) som vi, mens vi lukker øjnene, er med til at ødelægge.
The Constant Gardener