Skidt realisering af god idé

2.0
Specialeffekterne er fine og troværdige imitationer af parterede lig. Franka Potente leverer også en fornuftig præstation som den medicinstuderende, der vinder et studieophold på det berømte historiske universitet i Heidelberg for at blive ekspert i anatomi- og patologidisciplinen.

Men der er ugler i mosen på instituttet. Det viser sig (i bedste "Ninth Gate"-stil), at ånden fra kirurgiens 500 år gamle grundlæggere (som ikke tog hensyn til humanistisk/kristent føleri, når det handlede om at ofre mennesker på videnskabens alter til fremtidig glæde for almenvellet) fortsat trives i bedste hemmeligholdte velgående i en skummel loge (jf. Triers "Riget").

Se, det kunne der muligvis være kommet en rigtig psykologisk gyser ud af. Desværre vælger instruktøren entydigt til fordel for teenage slasher-genren og reducerer filmen til en lettere usammenhængende (men særdeles utroværdig) sex-, splat- og forfølgelsesfilm anført af en lille klike af unge psykotiske medicinstuderende.

Det værste er måske, at filmen svigter nogle af de mere oplagte muligheder for at skabe rigtig uhygge-stemning. Vi ender derfor entydigt i film á la "Scream"-serien. Og det bli'r hurtigt trivielt. Men åbenbart ikke for alle, idet der er lavet en fortsættelse ("Anatomie 2"), dog uden Potente.
Anatomie