Underholdende, Trods For Meget Genbrug

4.0
Efterfølger til “Tarzan Finds A Son!”.

Tarzan (Weissmuller) må denne gang kæmpe mod onde, hvide jægere der er parate til at ødelægge junglen, da de kommet på sporet af store mængder guld.

Endnu et vellavet og underholdende eventyr om abernes konge, med mere eller mindre alt det man forventer af en god Tarzan-film, men indrømmet så heller ikke mere. Den byder ikke på noget nyt eller opfindsomt, så man får kun hvad man kan se hen til, men det kan i sig selv også være godt nok.

Dette er til gengæld den sidste film med Weissmuller, mener jeg, der stadig har lidt af den gennemførte og kvalitative produktion som prægede de første fire film med ham, selv om der atter engang er for meget genbrug fra de tidligere film, altså scener fra forrige film. De efterfølgende film i serien, kunne stadig være lige så underholdende, men virkede bare mere matineagtige og mere børne-venlige, særligt i forhold til de tre første. Dette burde til gengæld nok have været Weissmuller’s sidste film som Tarzan, han begynder herefter at se afdanket og fedladen ud.

Men er man til et underholdende og morsomt jungleeventyr, med drabelige kampe og solid action, der indrømmet er teknisk dateret at se på, så er ”Tarzan’s Secret Treasure” et fint bud til at få tiden til at gå med.

Efterfølges af “Tarzan’s New York Adventure”.
Tarzans hemmelige skat