Strings - set med dansk tale.

4.0
Lad det være sagt med det samme; har ikke i hele mit filmglade liv set noget lignende, en stor og glædelig overraskelse var det at se filmen.

Med en original, omend til tider lidt banal, (kærligheds)historie der foregår i oldtidens Grækenland, dybt inspireret af græsk mytologi, akompagneret af smukke og betagende landskabsbilleder, ér "Strings" en unik og vidunderlig fabel, et eventyr der anbefales på det varmeste til alle med hang til det særprægede og enestående.

Måden hvorpå "Strings" er skabt; hvor der er pustet liv i marionetdukker af træ, og den lille verden der er blevet skabt derom, er i mine øjne virkelig genialt og virkede på mig både oprigtigt fascinerende og som værende utroligt nyskabende, på en gammeldags facon, ved den måde hvorpå filmmediet er brugt, så vidt jeg ved, uden brug af animation og bluescreens.

Det er selvfølgelig oplagt at sammenligne med en anden trædukke-film, nemlig "Team America: World Police", men der er absolut intet grundlag for dette vil man vide hvis man blot har set dem begge, for de er to modpoler når det kommer til stil, genre og opbygning, samt med hensyn til budskaber og dramaturgiske virkemidler.

Historien i "Strings skranter lidt hen imod slutningen og jeg er enig med hensyn til at den kan blive lidt klichéfyldt og forudsigelig hen af vejen, men ikke desto mindre finder jeg at det er en 'banebrydende' lille filmisk perle, der forhåbentlig vil blive set og genset af mange nye mennesker fremover, men kort og godt en fantastisk filmoplevelse, ingen tvivl derom.

- Interessante indlæg der allerede er skrevet her på siden, håber meget at der bliver startet lidt mere debat om filmen i fremtiden! -

* Overall, 5 af 7 mulige stjerner til marionetfilmen "Strings". *
Strings