- Ikke helt i gear, men heller ikke værst -

3.0
Med ”Herbie: Fully Loaded” forsøger Disney at genoplive den gamle folkevogn Herbie, hvis karriere på det store lærred ellers har været indstillet i et kvart århundrede. Men tager man sine værste anelser med i beregning, så er det faktisk lykkedes udmærket.

Man er nemlig ikke endt med en overgearet og hysterisk opdatering af fortællingen om Herbie, men i stedet holdt det på et tåleligt niveau, hvor sødsuppen ikke får lov at tage overhånd (selvom den dog er der).

Vigtigst af alt har man dog genfundet charmen ved figuren Herbie, hvor folkene bag har forstået at mestre den svære kunst, som det må siges at være, at levendegøre noget så dødt som en bil. Man har fattet, at et par blink med forlygterne ofte er nok, frem for at overdrive karakterens menneskelighed og dermed banalisere den.

I skuespillet finder vi den smukke og unge Lindsay Lohan, og hun kan indrømmet mere end bare at se sød ud. Om hun er den store skuespiller, skal fortsat være usagt, men til denne slags film passer hun noget nær perfekt. I andre roller ses større navne som Michael Keaton og Matt Dillon, og selvom det nok er lønchecken og ikke rollen, der har overtalt dem til at medvirke her, så er deres indsats ikke desto mindre pletfri.

Det seneste eventyr om Herbie er således ikke den værste måde at bruge halvanden time på, hvis man er ude efter en smule kulørt og letfordøjelig underholdning. Den har både sine sjove og charmerende øjeblikke, og så er håndværket tilpas glat, således at man aldrig når at kede sig. Ikke værst.
Herbie - For fuld udblæsning