..Ramasjang i rummet..

4.0
Så fik jeg også set “Serenity” - og det var en underholdende oplevelse.
Som adskillige har nævnt tidligere, er associationer til Han Solo og co. uundgåelige i forbindelse med vores (anti)-helte på rumskibet Serenity.
Her er det ikke Leia der transporteres, men derimod den unge pige River, som har forbløffende mentale og fysiske evner - samt en hemmelighed som “Alliancen” for alt i verden vil holde skjult. Derfor kastes Serenity's besætning naturligvis ud i alverdens livsfarlige situationer.

En del andre film dukker op i hukommelsen - især kom jeg til at tænke på “Cubic” i forbindelse med “Alliancen” og det tilhørende kølige, robotagtige styre, som søger “fred” med alle tænkelige midler. Minder skurken i “Serenity” ikke også uhyggeligt om en “cleric”? Og er der ikke et godt stænk “28 Days Later” over de bestialske reavers?
Nu har jeg endnu ikke set “Firefly”, så jeg ved ikke om alle førnævnte karakterer mm. optræder i serien. For så er der måske bare endnu engang tale om en synkron udvikling af lignende idéer, eftersom “Firefly“ udkom ca. samtidigt med de film jeg kom til at tænke på? Christian, help me out :)

Anyways, det er måske også irrelevant, for jeg fandt nu plottet ganske underholdende. Og især one-linerne var forbløffende godt timet - dejligt befriende og knap så platte som man kunne forvente.
Den lidt komiske atmosfære, bevirker også, at de ikke videre imponerende skuespillere fungerer fint i filmen. Dog havde jeg til tider lidt svært ved at acceptere Nathan Fillion som benhård kaptajn med krigstraumer - men det skyldes måske bare, at jeg har set ham klovne lidt for meget rundt, som Johnny i “To fyre og en pige” :)
Også ganske hyggeligt at se Adam Baldwin - advokatdæmon i “Angel” og supersoldat i “X-files” - som badass endnu engang.

Alt i alt en velfungerende omgang sci-fi-action, som det er noget nær umuligt at kede sig under. Velkoreograferede kampscener og ganske fine effekter i de større krigsscener. Og thumbs up for den uhøjtidelige måde det hele serveres på.
Selvom jeg ikke kom fuldstændig op at ringe over filmen, er jeg da blevet lidt nysgerrig ift. “Firefly” - den kan fås billigt på Play, så det vil jeg overveje. Og det giver jo selvfølgelig nok filmen et ekstra positivt touch, hvis man allerede er begejstret for serien. Men under alle omstændigheder kan denne film godt anbefales, også selvom man - som jeg - endnu ikke har stiftet bekendtskab med “Firefly“.
Serenity