Narnia, set med et barnligt sind.

4.0
"The Cronicles of Narnia: The Lion the Witch and the Wardrobe" er god og velmenende underholdning, omend til tider lidt for overfladisk og gennemskuelig, er det underholdning for store som små.

Og det er den storslåede kamp mellem det gode og det onde, historien omhandler, en eventyrlysten fortælling der i visse sekvenser også besidder et par storslåede actionfyldte momenter, rettere kampscenerier med flotte specialeffects. Men det er frem for alt det lille drama der udspiller sig søskendene imellem der er omdrejningspunktet, selve drivkraften og kernen i historien.

Dette synes jeg egentlig udspiller sig ganske vellykket, omend ikke altid så medrivende, så finder jeg det lille drama forholdvist overbevisende. Selvom jeg alligevel synes at filmen har visse svagheder med hensyn til de dramaturgiske virkemidler. Et par gode skuespiller præstationer af de unge piger og drenge gør sig dog gældende og er således med til at bære filmen op på et højere emotionelt plan, ved at gøre karakterene vedkommende.

Jeg synes ihvertfald at filmen er seværdig, dog uden at være prangende, ovenud fantastisk, eller nyskabende; det er jo ingen hemmelighed at lign. er set bedre op til flere gange tidligere, ta' f.eks. "Lord of the Rings" og "Peter Pan", hvis man da overhovedet kan refærdiggøre at sammenligne.

* "Narnia" bider sig ikke helt fast på det følelsesmæssige plan - jeg synes at filmen manglede lidt for rigtigt at bevæge mig - derfor bliver det til 4 af 7 mulige stjerner. *
Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet