Øjenhøjden mangler

2.0
"Verden ifølge Garp" er grundlæggende en intetsigende indsigt i denne Garp's liv. intetsigende i den forstand at ting går så vidt, udvikler sig så sært og ender så drastisk at følelsen af realisme, udebliver. Ja - eller med andre ord følelsen der udgør en god filmoplevelse.

Robin Williams lever som altid op til dåd, velforberedt og engageret, og gavner filmen sine kræfter. De er til dels nok til at bære den tynde frontfigur Garp, men det håbløse manuskript fragtes aldrig i land. Hverken af Williams' skuespilleregenskaber eller George Roy Hill's evner som instruktør.

Hvad enten "Verden Ifølge Garp" er en komedie eller et drama, eller en blanding af disse, virker den overfladisk og bogen her filmatiseret som med et halvhjertet forsøg. Instruktøren Roy Hill magter ganske enkelt ikke denne opgaven og fejler på basis af maglende overskud - og en halvhjertet indsats.

Filmens fortællestil fungere så besynderligt, skævt og uklart, at man som tilskuer tomhændet står tilbage og klør sig selv i hårbunden. Hvad der senere hen skulle lykkes i Tim Burtons livskrønikke "Big Fish" ved at visualisere livet, elegant og behersket eventyrligt, må siges her at slå fejl.
Verden ifølge Garp