Nostalgi så det batter

5.0
Erik Balling sluttede sin instruktørkarriere i 1984 med denne danske film, tidstypisk er den måske, men at man ikke får en klump af nostalgi i halsen og at man længes efter 80'erne kan ikke undgås.

Benny og Arnold (Larsen og Clausen) er hinandens bedste venner, dee er flyttet ind hos nogle BZ'ere på Nørrebro, i løbet af natten bliver de dog eskorteret ud af politiet og i aktionen ender det med at den idealistiske og halvgale Spacey (en ung, overspillende Allan Olsen) nær mister livet, hvilket der får den aggressive Benny til at overfuse politiet. Da de bliver løsladt finder Benny og Arnold ingen anden udvej end at bygge deres eget hjem, der bliver til den idylliske fristad Haveje, men hverken politikerne eller de lokale rockere bryder sig om det nystartede lokalsamfund.

Filmen emmer af meget dansk danskhed og det er til tider en smule for meget, men sådan lavede man jo film dengang, og personligt synes jeg at den stadig står distancen med de fleste nye danske film

Kim Larsen fik sin spillefilmsdebut med denne film og han er faktisk meget velspillende, men Erik Clausen trækker det længste strå som den veltalende og glatte Arnold, derudover ses mange af de nu afdøde folkekære skuespillere i mindre roller som f.eks. Poul Bundgaard, Ove Sprogøe og Buster Larsen.

Fremragende dansk film, der aldrig mister sin aktualitet. Stor film
Midt om natten