Kærlighedens væsen

5.0
Historien i instruktør Bernard Rose's Immortal Beloved/Kvinden Han Elskede tager sin begyndelse da den verdensberømte komponist Ludwig Von Beethoven dør.

Hans højre hånd og tjener, Anton Schindler, opdager efterfølgende - idet han rydder Beethoven’s værelse - et brev, eller nærmere en art testamente, hvori det står skrevet, at alle Beethoven's ejendele skal efterlades til Ludwig’s såkaldte ”Immortal Beloved”.

Problemet er så blot, at ingen kender denne hemmelige elskerindes identitet.

Igennem sin søgen efter at opspore denne kvinde støder Anton Schindler på den ene elskerinde efter den anden, alle som én kvinder, der har krydset Beethoven’s liv.
Dette sker alt imens Schindler langsomt formår at stykke komponistens livshistorie sammen, stykke for stykke.
Derved åbner der sig en ganske interessant lille historie, en historie der giver et spændende indblik i hvad der drev Ludwig Von Beethoven til at skabe sin kunst og samtidig hvilke pinsler han gennemgik i sit liv.
Samt at dette i sidste ende leder Schindler til at finde den hemmelige kvinde. Beethoven's Immortal Beloved.

Ludwig van Beethoven levede i en tidsalder, hvor handicappede individer langt fra behandledes på lige fod med alle andre.
Derfor foretrak den kendte komponist at fremstå som en ekstremt humørsyg mandsperson fremfor som det han var; et døvt menneske.

Immortal Beloved/Kvinden Han Elskede er så absolut en underholdende, såvel som ganske lærerig film. Samtidig må jeg erkende at den er umådeligt overset blandt det brede filmpublikum. Desværre.
Sjovt, når man overvejer hvor populær Milos Forman's Amadeus er og var.
Ikke at de to film er ens overhovedet, men visse ligheder eksisterer.

Det er utroligt så bredt og vidtfavnende et indblik, der gives i Ludwig Von Beethoven’s liv og kunst.

Tilsidst må jeg simpelthen fremhæve Gary Oldman’s eminente portræt af denne sindrige personlighed; Ludwig van Beethoven, da den igen er uovertruffen, og ene og alene grunden til at jeg faktisk tog mig sammen og så denne film.
Den intensitet han lægger for dagen i sin rolle/sin portrætteren er simpelthen fantastisk.
Oldman leverer virkelig varen hér, ud over alle grænser. Fantastisk.

Filmen kan anbefales til alle og enhver, der elsker Gary Oldman som skuespiller - samt de der nyder en spændende og lærerig historie.

Kvinden han elskede