Kritikerne har ret. Gab.

2.0
Ja, dommen herfra er klar. Filmatiseringen af Da Vinci Code er en bragende kedelig udvanding af bogen. Filmen fungerer som en banal jagt på et påskeæg igennem Paris' og London's flotte locations. Desværre er manuskriptet langt fra klar ril indspilning og det hele bukker under vægten af Dan Browns succes-roman. Hovedpersonen, Robert Langdon, er slet ikke så interessant som han er i bogen.

Alle karaktererne er to-dimensionelle og alt det spændende historiske, kunstneriske, konspiratoriske (og kontroversielle) materiale, som i bogen underbygger hele "skattejagten", er stort set væk. Desuden er det sjældent man ser en film der er SÅ humorforladt...

Nøj, jeg kedede mig. Filmens tempo er dræbende og al for meget eksposition kommer ud ved at Hanks og Tatou bare sider og taler med hinanden eller med flashbacks til den tidlige kristendom, som er visuelt overgjort og påklistret. Og Paul Bettany's Silas (meget grum og interessant skurk i bogen), ja det er direkte pinligt.

Jeg føler ikke der er mere at skrive. Læs bogen, den er mange gange bedre og tusind gange mere spændende.
Det ville være synd kun at se filmen, da den ligger virkelig ikke lever op til forlægget. Hvis man kun ser filmen får man slet ikke den historie som Da Vinci Code fortæller. Man får, ja, noget langt mindre, overfladisk og forudsigeligt. Synd.

Skuffelse for viderekomne og intellektuelt nedgraderet film. Men flot optaget, det er filmen...
Da Vinci Mysteriet