My Kind Of Dark Comedy

5.0
K.K.B.B er en højst utraditionel sorthumoristisk krimikomedie, der lever højt på sin fremragende dialoger og sit stilede look.

Småtyven (en altid fast-talking Robert Downey Jr.) kommer i knibe under et røveri og han må flygte, desværre ramler han lige ind i en audition og han får til tilbudt hovedrollen som detektiv, til hjælp får han den rigtige detektiv Gay Perry (en hysterisk morsom Val Kilmer). Men snart befinder det umage makkerpar sig i et spind af mord, bedrag og løgn.

Shane Black som for år tilbage leverede manuskripter til nogle af 80'ernes og 90'ernes mest velfungerende actionfilm har har sat sig i instruktørstolen med Joel Silver som producent, og det er der kommet en underholdende og befriende ukorrekt film ud af, Kilmer og Downey Jr. er et skidegodt makker par og deres replikker (specielt Kilmers) slår gnister, og man griner ærligt og hjerteligt (og det er længe siden jeg har gjort det til en komedie), samtidig indeholder filmen også et par velfungerende actionsekvenser og de er gode til at bakke op om den gode dialog og det gode mauskript.

Men det der virkelig tager prisen er de små frem og tilbage spring i historien, og de er godt hjulpet på vej af Downey Jrs narration, som næsten er ligeså underholdende som filmen selv, og det siger ikke så lidt.

Filmen fortjener næsten 6 stjerner, men det synes også som for meget så 5§ for et godt Kilmer comeback i en af de mest veldrejede krimikomedier i nyere tid. Anbefales stærkt herfra
Kiss Kiss, Bang Bang