Biotur værdig!

4.0
Den meget omtalte film The Da Vinci Code har langt om længe nået til biograferne, men desværre med knap så mange rosende ord fra anmelderne. Først og fremmest skal det siges, at jeg ikke har læst bogen, derfor er min anmeldelse udelukkende møntet på selve filmen.

I instruktørstolen har Ron Howard fået æren og ansvaret for denne store opgave, og det er vel altid svært at omsætte en bog til film, men Howard er nu en dygtig instruktør, der ved hvad der skal til for at skrue en seværdig film sammen, men han er indrømmet ikke blandt de virkelige store mestre, dertil er han en smule for ordinær. Jeg har altid fået en solid oplevelse med Howards film, og Da Vinci Mysteriet er ingen undtagelse. Jeg var fint underholdt i store perioder af filmen, og selvom man på intet tidspunkt fik det store sus i maven, så var der gode momenter af solid spænding, fint overblik, og så har Howard også en god visuel sans i orden. I de forskellige roller er der måske ikke nogle oscarkandidater, men Hanks spiller fint, selvom han til tider har det med at virke en smule søvnig og kedelig til min smag. Ian McKellen synes jeg stjæler hele billedet, han er ganske overbevisende i rollen, og resten af holdet gør det de skal, men ingen guldvindere denne omgang, selvom man har samlet en flok gode skuespillere.

Men ellers er der faktisk ikke meget mere at sige. Kan man lade sig underholde af mysterierne, jagt og spændende gåder, så er Da Vinci Mysteriet slet ikke så tosset, og er et must see i biffen. Umiddelbart tror jeg også på, at filmen har en bedre virkning på de målgrupper der ikke har læst bogen, de kan til gengæld glæde sig til en god spændingsthriller, der i øvrigt ikke er nær så kontroversiel som den gerne vil være, eller bliver gjort til. Så en vellykket film for mit vedkommende, men langt fra et pragtværk.
Da Vinci Mysteriet