Barske anmeldelser

5.0
Den længe ventede film "Da Vinci Mysteriet" har fået en ret hård medfart fra de proffe anmeldere. Dette kan jeg dog ikke helt tilslutte mig, for filmen holder faktisk ret godt !

Den følger bogen ret slavisk, som den også er udskældt for, og her er måske det største hul i filmen, for man kan som seer ikke rigtig lure hvad det egentligt er for en genre filmen vil katagoriseres som.
Hvis det var Ron Howard's ide at filmen skulle være en action film, så er der for meget af de små baggrundshistorier, som en "ikke belæst" nok vil finde en smule overfladiske og uforståenede.
Især savnede jeg (som HAR læst bogen) at forholdet mellem Silas og hans "Far" blev forklaret lidt tydligere... i bogen får man beskrevet hvordan Silas er blevet som han er, og man får egentligt en smule medlidenhed med ham. Men i filmen er han bare en frådende psykopat.

Jeg mener at man får mere ud af historien, hvis man har læst bogen, men samtidigt kan man godt komme til at kede sig lidt, da man kender alle svarene på de forskellige plots i forvejen.

Måske skulle Ron Howard have barberet historien lidt af så den ikke bliver helt så forvirende for ikke læsere af bogen... for der ER mange små "in betweens" man skal holde rede i.

Skuespil mæssigt var jeg ikke skuffet, og jeg synes ikke at det hele bare handler om "fra A til B" som filmen også har været udskældt for.

Alt i alt var jeg ikke skuffet.... MEEEEN bogen er altså stadig at foretrække, hvis man vil helt ind til benet af dette hæsblæsende konspirations mysterie.

Med hensyn til om der virkelig kan være noget om historien i virkeligheden, vil jo aldrig kunne bevises... men alle almindeligt tænkende mennesker kan vel blive enoge om at den katolske kirke er ude i lidt af et eventyr, når en mand bliver født af en jomfru, hvorefter han skulle have vadet rundt på vandet og kurreret spedalske og bllinde mennesker med sin håndspålæggelse, alt imens han er blevet guided af en "større kraft" som kirken hgar valgt at placere i himlen (hvor ellers, for man havde jo nok ikke regnet med at mennesker skulle kunne kommer derop en dag !) Selvfølgelig har Jesus haft en familie, ihvertfald en ægte mor og far... og hvorfor skulle en så populær mand ikke have tilbragt intim tid sammen med kvinder... ALLE andre store mænd igennem historien er blevet overdynget med kvinder....

Som det kan læses, tror jeg mest på videnskaben og ikke så meget på eventyr, men det er da en hulens god historie. Det var "Ringene herre" også, men der er jo ikke nogen, eller særligt mange ihvertfald, der tror på et DEN historie har fundet sted !



Da Vinci Mysteriet