Overraskende god!

5.0
Jeg havde så æren af at se The DaVinci Code til premieren igår.

Efter at have læst bogen (på 3 dage som de fleste andre jeg kender), havde jeg glædet mig utrolig meget til at se filmen...i laaaang tid. Dvs indtil de mere end halvlunkne anmeldelser begyndte at hobe sig op. Mine forventninger faldt i takt med antallet negativt ladede tillægsord i anmeldelserne, samtidig med at jeg selv altid har synes at Tom Hanks var en total fejlcasting til rollen som Robert Langdon.

Med alt den negative omtale og fingerpegen af filmen i baghovedet, satte jeg mig til rette i biografsædet igår aftes med forventningerne i absolut gulvhøjde...

....og blev glædeligt overrasket

Jeg var glimrende underholdt i de 2½ time filmen varer. Plottet (gen)fængende mig uventet, da jeg jo kender romanen fra A til Z.
Det er lykkedes overraskende godt af Ron Howard at få "oversat" bestselleren til det store lærred - filmen følger i øvrigt bogen slavisk, med undtagelse af små finesser, for at komprimere historien lidt.

Hvad rollebesætningen angår er Sir Ian McKellan helt fænomenal. Audrey Tautou er også godt castet som Sophie Neveu...og jeg må indrømme at Tom Hanks som Langdon grows on me Han virker lidt overlagt underspillet i filmen - men i bogen er Langdon jo heller ikke én der skilter med sine følelser.

Filmen er især blevet kritiseret for sin overpædagogiske udpensling af teorien om Den Hellige Gral, men selv om jeg havde læst bogen, synes jeg ikke det var noget der sprang mig i øjnene som unødvendigt - snarere tværtimod, var det rart at få genopfrisket det hele.
Man skal jo også huske på, at selv om det er filmatiseringen af den mest solgte bog i nyere tid, ER der altså nogle enkelte der ikke har læst bogen - her i blandt min kæreste, som synes at filmen var helt fantastisk.

Filmen dvæler måske lige 10 minutter for meget ved slutningen, men at den skulle være 3 kvarter for lang er noget sludder.

Men jeg kan alt i alt sagtens anbefale Jer en aften i selskab med koder, sadistiske albinomunke, mord og mystik serveret i et hæsblæsende tempo med et glimt i øjet.
Da Vinci Mysteriet