They Float Downthere

4.0
Her har vi at gøre med en af de mest vellykkede Stephen King mini serier eller TV film, og bøgernes nerve og intensitet er med succes overført til bogen.

Den lille by Derry hjemsøges i 60'erne af en række uhyggelige børne mord, og politiet har ikke fundet nogen skyldige, syv venner finder sammen ud af at der er mere end blot en gal morder på spil, en ondskab ældre end tiden selv er vågnet i Derry, og hvordan besejres det?

Stephen King har tidligere skrevet om venskab mellem børn i dramaet Stand By Me, her er der dog smidt overnaturlige elementer ind i dramaet og det lykkes rent faktisk rigtig godt og man tror på skuespillerne (specielt børnene) hvor Seth Green, som vi i dag kender bl.a. som Dr. Evils søn er med.

Men den skuespiller der virkelig stjæler billedet er Tim Curry som den psykotiske og dæmoniske klovn Pennywise og der er ingen tvivl om at kun han kan udfører rollen, og han bringer sit helt eget komiske jeg til figuren, der på den måde også er med til at gøre den mere skræmmende

Specielt første halvdel af serien er godt opbygget mht. til stemning og chok, hvor den i anden del mister pustet en hel del, mens man bevæger sig mod det uundgåelige, men skuffende og utilfredsstillende klimaks. Men når man siger A må man også sige B.

IT er et must for alle der gerne vil have vækket fordums mareridt om dæmoniske klovne tilbage, eller bare generelt dem der kan lide en god King filmatisering. Den ligger på kanten til tre stjermer, men for Tim Currys præstation hæver jeg den til 4
Det Onde