Forbavsende Effektiv

3.0
Under Vietnam-krigen sendes en grøn officer (Dudikoff) til en yderpost, hvor han skal lede en deling soldater. Respekten er lille, risikoen stor og han må her bevise sit værd.

Med Chuck Norris’ bror Aaron bag kameraet som instruktør og en ”skuespiller” som Dudikoff, mest kendt fra de forfærdelige ”American Ninja” film i hovedrollen, burde jeg egentlig hade denne krigsfilm. Alt peger nemlig, af den grund imod den som værende et overpatriotisk og voldsforherligende usammenhængende og dårligt spillet makværk.

Det er den nu slet ikke, den er tværtimod overraskende effektiv og barsk og fortæller stramt sin lille historie, uden for mange dikkedarer og så hænger den pænt sammen. Den har medgivet sine momenter af klam amerikansk propaganda og heltedyrkelse, men det ligger ofte mest i George S. Clinton’s underlægningsmusik, mere end det ligger i selve fortællingen. Man ser eller hører måske heller ikke meget til fjenden og hvad de stod for, eller vietnamesernes lidelser under krigen, men dog lidt. Men både som et underholdende krigsskue og som et lille indblik i nedværdigende krigshandlinger, der fungerer filmen faktisk ikke så dårligt.

Nogen stor film er det ikke, men med udgangspunktet i mængde, så er ”Platoon Leader” forbavsende virkningsfuld.
Platoon Leader