God tøsefilm

5.0
Den rige mr. Bingley flytter ind på Netherfield Park i byen Meryton, og mrs. Bennet er henrykt. En rig, ugift, ung mand må jo bestemt mangle en kone, og med fem døtre i huset, er mrs. Bennet overbevist om at en af dem må være i stand til at indfange mr. Bingley som kommende svigersøn. Og til mrs. Bennets glæde, viser Bingley interesse for hendes ældste datter, Jane. Da Bingleys endnu rigere ven Darcy også er rykket ind på Netherfield, vil mrs. Bennets begejstring ingen ende tage, indtil hun møder den berømte Darcy. Hele familien Bennet finder ham ubehagelig og stolt. Men alligevel fanger Elizabeth Bennet og Darcys øjne hinanden, selvom det er foragt ved første øjekast. Skæbnen vil dog at de to bliver ved at mødes, og langsomt tør Darcys stolthed og Elizabeths fordom op, og varmere følelser begynder at spire.
Men da Elizabeths yngste søster, Lydia, stikker af med en mand, står hele familien overfor en skandale, der vil ødelægge deres ry og chancer for et godt ægteskab for altid. Da træder Darcys sande karakter som en både ædel og godhjertet mand, i kraft.

Jeg indrømmer jeg var lidt nervøs da jeg gik ind for se den. Jeg elsker serien, men heldigvis blev jeg ikke skuffet. Her fik man et bedre indtryk af at familiens formue ikke er overvældende stor, da deres hus er ret beskedent og ikke særlig godt holdt. (I serien virker de, modsat bogen, rimelig velhavende)
Keira spiller blændende godt som den enerådige og viljestærke Elizabeth, jeg foretrækker ihvertfald hende fremfor Jennifer Ehle. Men uanset hvem der får rollen og hvor godt han end spiller, vil Colin Firth for mig, altid være Mr. Darcy.
Ham der spillede Bingley i filmen syntes jeg dog lignede en komplet idiot ingen kvinde kunne være faldet for, ligegyldig hvor rig han end var. Mrs. Bennet var irriterende og kedelig sammenlignet med den mrs. Bennet man møder i serien, hvis hysteri man virkelig kan more sig over. Mr. Bennet var en smule lurvet, og i starten ikke særlig gentleman-agtig, men han spillede godt, og vandt point senere i filmen. Tom Hollander var virkelig underholdende som den ulidelige og noget tykhovede Mr. Collins, især scenen hvor han frier til Lizzie og ikke fatter at hendes afslag er alvorligt ment. Jeg var en smule ærgelig over den lidt bratte slutning, 30 sek mere, så man lige fik lov at se Lizzie og Darcy blive gift og køre afsted til Pemberley ville have været bedre.
Men en rigtig god filmatisering af en god bog. Det er dog til alle tider en tøsefilm, så den skal ses med en veninde til en rigtig hyggeaften.
Stolthed og fordom