Begyndelsen Til Den Evige Strømer

3.0
Politimanden Coogan (Eastwood) fra Arizona sendes til New York for at hente en fange (Stroud). Derinde støder han på problemer med at få fangen udleveret, og senere flygter fangen og Coogan sætter efter.

Eastwood ses her i den første af i alt fem film han skulle komme til at lave sammen med instruktøren Siegel.

Selv om historien på mange måder er opbygget som en western og også er en moderne en af slagsen, altså en storbywestern, så repræsenterer den også en begyndende stilskifte for Eastwood i genre. Han havde indtil denne her kun spillet hovedroller i western Tv-serien ”Rawhide”, samt Leones western dollar trilogi og den amerikansk producerede western ”High ’Em High”, der var hans første hovedrolle i en amerikansk spillefilm. Her begynder han at bevæge sig over i action og thriller genren, som den evige strømer. Hans rolle er ikke så meget anderledes end mange af dem vi senere skulle komme til at se ham i. Han er den hårdkogte ener, der tager sagen i egen hånd, når systemet svigter og/eller bureaukratiet tager overhånd. Han er en handlingens mand, der gør noget ved tingene og får dem gjort, og gerne på sin egen måde. Her har man prøvet at tilføre karakteren mere dametække og lidt mere åbenhed end den senere rolle som Dirty Harry.

Selve filmen og handlingen er centreret omkring denne enspænder af en politimand, der arbejder ude på landet, og hans møde med storbyen, mens han prøver at løse sin opgave. Det er fint nok filmhåndværk og godt fortalt, og der er både spænding, lidt action og sågar en snert af romance (med sex som drivkraft, da Eastwood’s karakter ikke er for fin til at more sig med dem (altså kvinder) der tilbyder sig). Jeg kunne alligevel godt ønske mig, at historien havde haft lidt mere at byde på og det er på alle punkter.
Coogan's Bluff