Kubrick's Sansebombardement

5.0
Stanley Kubricks anden storstillede produktion 2001: A Space Odyssey er en fantastisk fortælling om evolution, (for) intelligente computere og udenjordisk liv, det hele krydret med Kubricks store visuelle øje og fremragende musik.

En deling rumpiloter opdager et fremmed objekt på månen, der tilsyneladende er lavet af fremmede væsener, hermed begiver de sig ud på en fantastisk rejse for at opspore "ophhavsmændene" til dette objekt. En rejse der mildt sagt ikke går som den skal.

Men historien vil jeg ikke gøre meget ud af, næææh, det er filmens look der lokker man bliver opslugt af hvert eneste billede og føler at man svæver med piloterne på denne rejse. Når man tænker på at filmen er fra 1968 er man ydermere imponeret over filmens special effects. Kubrick kan skabe billeder som ingen andre.

Jeg havde svært ved at regne historien ud, og man skal ikke regne med at gå fra forestillingen med alle svarene uanset hvor godt man følger med, Kubrick lader i stedet tilskueren drage sine egne konklusioner, som jo nærmest var hans varemærke ved hver slutning.

Men Arthur C. Clark som skrev bogen The Sentiel som 2001 er bygget på sagde også: "If you understtand the entire movie, we failed", ja, jeg havde i hvert fald flere spørgsmål end svar da rullteksterne kørte, nu glæder jeg mig til at få filmen lidt på afstand så jeg kan gense dette ja, epokegørende filmiske mesterværk
Rumrejsen år 2001