Et genialt mesterværk!

6.0
Jeg er vild med musicals! Så er det sagt. Men Moulin Rouge! er altså noget særligt. Aldrig har en musical før, været spækket med så stor en energi, og så enestående sange! Med hensyn til sangene, så kan skaberne måske ikke ligefrem prale! De fleste sange er hentet fra andre musicals, eller også er en helt almindelig sang blevet brugt. Og dog, så er denne musical langt, langt bedre, end alle andre! Selv The Sound of Music, My Fair Lady, etc.

Nicole Kidman er filmens bedste "detalje". Hun er jo i forvejen en af hvor tids bedste skuespillerinder, og at hun så også synger helt fantastisk, det er slet ikke en ulempe. Da slet ikke i en musical! Ewan McGregor gør det også fantastisk, men da han ligger med Nicole/Satine i sine arme, efter hun er død, kan jeg ikke ret godt lide hans gråd. Det er faktisk det eneste minus i Moulin Rouge!, men er jeg den eneste, der ikke kan lide McGregors gråd...?

Moulin Rouge! hører til blandt mine tre yndlingsfilm(de andre er Den Fabelagtige Amélie fra Montmartre og Oldboy)! Det er et fortryllende, velspillet, velsunget, og højest elskværdigt mesterværk, som ingen på nogen måde må gå glip af!!
Moulin Rouge