- Klædt på til mord -

3.0
Andrew Niccol der først imponerede med sin debut ”Gattaca” og efterfølgende skuffede med ”Simone” er her tilbage med sin tredje film. I ”Lord Of War” tager Niccol nok engang fat på et tema af samfundskritisk karakter. Nemlig ulovlig (såvel som lovlig) salg af våben i en historie om en russisk våbenhandler og hans vej op ad rangstien.

Og selvom Niccol uden tvivl arbejder med et emne, der både er alvorligt og fortjener at blive taget det, så mangler hans seneste film bid, og den får aldrig rigtigt sendt sit budskab så skarpt af sted, som den gerne vil. Alt for store dele af filmen handler mere om, hvordan man bliver en god våbenhandler, frem for hvordan man undgår at blive det, og af den grund kan Niccol ikke helt slippe af sted med sin moralprædiken mod slutningen.

Heldigvis er der også arbejdet med bagsiden af medaljen ved jobbet som massemorder i sælgerhabit, og særligt det menneskelige forfald er glimrende skildret med en god præstation af unge Jared Leto, mens det er så som så med Cage i hovedrollen. Ikke at han er dårlig, han er blot set meget bedre.

Som samfundskritik er ”Lord Of War” sine steder effektiv. Den slynger en række bekymrende fakta i hovedet på sin tilskuer, men der er til gengæld også langt mellem de scener, hvor alvoren æder sig ind til tilskueren. Scenerne er der dog trods alt, og med et så relevant tema som her, lader Niccol til at befinde sig fint i rollen som Hollywoods vagthund.
Lord of War